پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3188
-
الف
+

«احمد بای» سردار استقلال الجزایر بود

فیلم ضد استعماری «احمد بای» به کارگردانی جمال شورجه در الجزایر کلید خورد.

فیلم ضد استعماری «احمد بای» به کارگردانی جمال شورجه در الجزایر کلید خورد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از خبرگزاری فارس، جمال شورجه کارگردان نام‌ آشنای سینما و تلویزیون در تازه‌ترین فعالیت هنری خود پروژه سینمایی «احمد بای» را در کشور الجزایر جلوی دوربین برده است. 

«احمد بای» یکی از سرداران استقلال الجزایر در زمان رویارویی با حمله فرانسوی‌ها است. این اثر ضد استعماری، نخستین همکاری سینمایی ایران و الجزایر محسوب می‌شود و تقریباً همه بازیگران و تهیه‌کننده فیلم از سینمای الجزایر انتخاب شده است. 

شورجه درباره ساخت این پروژه سینمایی گفت است: «برخی از گروه‌های تکفیری در تلاش بودند که در راه ساخت این پروژه سینمایی سنگ اندازی کنند؛ اما وزارت فرهنگ الجزایر زیر بار این فشارها نرفت و این فیلم وارد مرحله تولید شد.»

«احمد بای» یکی از سرداران استقلال  الجزایر در زمان رویارویی با حمله فرانسوی‌ها است.

این فیلم از لحاظ تولید یکی از سخت ترین کارها محسوب می‌شود و اولین کار بزرگ تاریخی سینمای الجزایر خواهد بود.

برخی از عوامل پشت دوربین«احمد بای»  عبارتند از: کارگردان: جمال شورجه، تهیه‌کننده: سمیره حاج جیلانی، مدیرهنری: مجید میرفخرایی، مدیر فیلمبرداری: تورج منصوری ، مدیر چهره‌پردازی: کامران خلج،  برنامه‌ریز و دستیار اول کارگردان: شادی زیدان از لبنان ، مدیر صدابرداری: احمد صالحی.

حسن ایوبی مونتاژ و حمید رسولیان جلوه‌های ویژه میدانی فیلم سینمایی «احمد بای» را انجام می‌دهند.

 فیلمبرداری فیلم تاریخی و ضد استعماری «احمد بای» به کارگردانی «جمال شورجه» و با حضور وزیر فرهنگ الجزایر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهرک سینمایی CADC الجزیره پایتخت الجزایر آغاز شده است.

احمد بای بن محمد شریف، زاده: ۱۷۸۶  – درگذشته :۱۸۵۰ فرزند محمد الشریف و از خانواده ابن قانه یکی از بزرگ‌‌ترین شیوخ عرب در منطقه الصحرای الجزایر بود. احمد بن محمد ریاست قبایل العواسی که در منطقه عین البیضاء و اطراف آن حضور داشتند را بعهده گرفت، منصبی که بجز کسانی که مورد اعتماد مردم بودند تعلق نمی‌گرفت . وی حافظ کل قرآن بود و فعالیت های قرآنی بسیاری داشت .همچنین در سن ۱۲ سالگی به حج مشرف شد که از همان زمان به حاج احمد معروف گشت. او همچنین مسئولیت نظارت به بخشی از نیروهای  نظامی را در منطقه شرقی قسنطینه بعهده داشت.

در جریان زلزله‌ای که در ۲ مارس ۱۸۲۵ پایتخت را ویران کرد، حاج احمد نقش مهمی در عملیات نجات ایفا کرد و این باعث شد که الدای حسین حاکم وقت او را بعنوان حاکم قسنطینه منصوب کند. او در دوران حکومتش بر این منطقه توانست قبائل بزرگ را با هم متحد و نبردهای مختلفی را علیه استعمار فرانسه پیش ببرد. او دارای یک استراتژی دقیق و بسیار قوی برای پیشبرد  جبهه مقاومت علیه فرانسویان بود که او را به یکی از بزرگترین سردمداران استقلال کشور الجزایر تبدیل نمود.

 س ح/ س م

نظر شما
ارسال نظر